Hoe op te lossen "No DMARC Record Found"

DMARC record

Wanneer u verschillende online tools gebruikt om het DMARC-record van een domein te controleren, kunt u een van de fouten tegenkomen:

"No DMARC record found"

"DMARC record not found"

"Missing DMARC record"

"Unable to find DMARC record"

"No DMARC record published"

"Hostname returned a missing or invalid DMARC record"

"DMARC policy not enabled"

Elk van deze berichten of iets dergelijks betekent één ding: de DMARC-controle onthult dat uw domein niet beveiligd is en onderhevig is aan spoofing-aanvallen. Elke spoofing-aanvaller kan kwaadaardige e-mails verzenden via uw domein, wat mogelijk schade toebrengt aan uw merk nadat het in de mailboxen van uw klanten is beland.

Om dit op te lossen, moet u beginnen met het implementeren van DMARC, de geratificeerde industriestandaard voor e-mailauthenticatie, voor uw domein.

Wat is DMARC

DMARC staat voor "Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance". Het is een e-mailauthenticatieprotocol met ingebouwde rapportage- en beleidshandhavingsmogelijkheden. DMARC bouwt voort op nog twee andere algemeen aanvaarde e-mailprotocollen, SPF en DKIM. DMARC controleert de resultaten die worden geretourneerd door SPF en DKIM en bepaalt of een inkomende e-mail de authenticatie doorstaat of niet, en onderneemt, afhankelijk van het beleid dat is gespecificeerd in het DMARC-record, bepaalde actie om kwaadaardige spoofingpogingen op afstand te houden.

Hier is een visuele presentatie van hoe DMARC werkt van dmarc.org:

hoe dmarc werkt

Raadpleeg hier de officiële specificatie van DMARC: DMARC RFC7489.

Wat is een DMARC-record?

Een DMARC-record is een TXT-getypeerd record dat door de domeineigenaar of -beheerder op een domein in de DNS is gepubliceerd. Wanneer de ontvangende e-mailserver de inkomende e-mail moet controleren met DMARC, zal deze het DMARC-record opzoeken op het domein dat is geëxtraheerd uit het e-mailadres van de afzender.

Een DMARC-record specificeert het DMARC-beleid dat wordt uitgevoerd wanneer een e-mail faalt in DMARC-authenticatie met behulp van de p-tag, bijvoorbeeld none (geen actie), quarantine (verplaatsen naar spam) of reject (de e-mail volledig weigeren).

Het moet ook een lijst met ontvangers van DMARC-geaggregeerde rapporten specificeren, met behulp van de tag rua. Op deze manier kunnen deze ontvangers deze rapporten analyseren om mogelijke problemen in de e-mailinfrastructuur te identificeren en indien aanwezig te corrigeren.

Hier is een voorbeeld van een DMARC-record:

v=DMARC1; p=quarantine; rua=mailto:[email protected]; ruf=mailto:[email protected];

Het bovenstaande DMARC-record schrijft voor dat niet-geverifieerde e-mails in quarantaine moeten worden geplaatst, geaggregeerde DMARC-rapporten moeten worden verzonden naar [email protected] en forensische rapporten moeten worden verzonden naar [email protected].

Hoe op te lossen "No DMARC Record Found"

Het is eenvoudig om dit probleem op te lossen: u moet een DMARC-record met de juiste instellingen genereren, het in de DNS publiceren en het vervolgens verifiëren.

Hier zijn de 3 stappen om "No DMARC Record Found" op te lossen.

1. Genereer DMARC-record

Voordat we het kunnen publiceren, gebruikt u onze gratis DMARC-recordgenerator om een DMARC-record te genereren.

2 dingen om hier op te merken. Ten eerste, als u DMARC voor de eerste keer implementeert, moet u hoogstwaarschijnlijk het beleid instellen op none (p=none), waardoor DMARC in de controlemodus wordt gezet. Dit heeft op geen enkele manier invloed op uw e-mailstromen, terwijl u DMARC-rapporten kunt ontvangen die inzicht geven in uw e-mailauthenticatiestatus.

Ten tweede kunt u DMARC verzoeken om geaggregeerde rapporten te verzenden naar een mailbox waartoe u toegang hebt door de tag rua naar die mailbox te verwijzen. Als u DMARCLY's dashboard gebruikt om zo'n DMARC-record te genereren, zal het ook de mailbox voor u instellen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het opzetten en onderhouden van de mailbox.

2. Publiceer het DMARC-record

DMARC werkt door een record in de DNS te publiceren, zodat het toegankelijk is voor ontvangende e-mailservers. Nadat u de record heeft gegenereerd, moet u inloggen op het dashboard van de DNS-provider van het domein om de record toe te voegen.

Als uw domein domain.com bijvoorbeeld wordt gehost op Cloudflare, moet u inloggen op Cloudflare.

Hier zijn een paar links naar tutorials over het toevoegen van een DMARC-record met verschillende DNS-services:

3. Controleer het DMARC-record

Zodra het record is gepubliceerd, kunt u onze gratis online DMARC-checker gebruiken om te controleren of het inderdaad in de DNS staat en voor iedereen toegankelijk is.

Vorige Bericht Volgende Bericht

 Protect Business Email & Improve Email Deliverability

Get a 14 day trial. No credit card required.

Create Account